Haal uw motorrijbewijs bij La Blanche, Maastricht!

La Blanche Maastricht - Uw Motorrijschool in de regio Maastricht!

Bij La Blanche Maastricht bent u aan het goede adres om uw motorrijbewijs (rijbewijs A1, A2, A) te halen. Want om op een motor te rijden heeft u een motorrijbewijs nodig. 

Rijlessen voor het motorrijbewijs

Gedurende de eerste lessen zul je vooral bezig zijn met de bijzondere verrichtingen. Deze zijn belangrijk om de motor goed onder controle te kunnen houden. Zodra jij de baas over de motor bent, kun je examen doen voor het eerste onderdeel van de opleiding; voertuigbeheersing. Als je voor dit onderdeel geslaagd bent kun je worden toegelaten voor het examen verkeersdeelneming.

Eén vaste motor rij-instructeur

Het is belangrijk dat je een goede begeleiding krijgt bij je motorrijlessen. Je rijdt immers alleen op een relatief nieuw en onbekend voertuig. Je hebt tijdens je motorrijles één op één contact met je instructeur. Je krijgt dus nooit met twee mensen tegelijk les, alle aandacht gaat alléén naar jou, daar betaal je immers ook voor!

Vrijblijvend gebruik La Blanche motorkleding

Kleding is belangrijk. Voor het rijden op een motor zijn natuurlijk ook bepaalde kledingeisen vastgesteld. Zo moet je een goed sluitende jas of jack aan, een goede broek, schoenen tot over de enkel en natuurlijk handschoenen en een helm. Heb je nog geen helm, handschoenen of regenkleding? Geen probleem, want bij La Blanche kun je deze vrijblijvend gebruiken.

Vraag meteen een proefles aan!

Haal tijdig je motor theoriecertificaat

Als je motorrijles wil gaan volgen moet je eerst in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de motor (categorie A), of van een geldig rijbewijs B. Op de dag van je examen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat A.

De benodigde theorieboeken zijn bij onze rijschool leverbaar. Houdt er rekening mee dat voor het theorie-examen meestal een wachttijd van 3 a 4 weken geldt, dus meld je tijdig aan.

Motorijbewijs A1, A2 en A

Er zijn 3 soorten motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) u nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, uw leeftijd en ervaring. 

Rechtstreeks motorrijbewijs A1, A2 en A halen

 • Motorrijbewijs categorie A1
  Met dit rijbewijs mag je op motorfietsen rijden tot 125cc en maximaal 11 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar. Als je 2 jaar in het bezit bent van A1, kun je doorgaan voor het A2 rijbewijs. Je hoeft dan enkel een AVD examen af te leggen.
 • Motorrijbewijs categorie A2
  Motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW behoren tot de categorie A2. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Wanneer je 2 jaar in het bezit bent van A2, kun je doorgaan voor het volledige A rijbewijs. Je hoeft dan enkel een AVD examen af te leggen.
 • Motorrijbewijs categorie A met code 80
  Je mag op A1-, A2-motorfietsen en driewielige motorvoertuigen met onbeperkt rijden als je motorrijbewijs A met code 80 in je bezit hebt. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 21 jaar. Code 80 vervalt 2 jaar na het behalen van het motorrijbewijs of als je voor die tijd de leeftijd van 24 jaar hebt bereikt.  
 • Motorrijbewijs categorie A
  Motorfietsen met een onbeperkt vermogen behoren tot categorie A. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 24 jaar. Kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Getrapt systeem motorrijbewijs A2 en A

 • Motorrijbewijs categorie A2 
  Als je 2 jaar in het bezit bent van het motorrijbewijs A1, kun je doorgaan voor het A2 rijbewijs. Je hoeft dan enkel een AVD examen af te leggen.
 • Motorrijbewijs categorie A 
  Wanneer je 2 jaar in het bezit bent van A2, kun je doorgaan voor het volledige A rijbewijs. Je hoeft dan enkel een AVD examen af te leggen. Het je het motorrijbewijs A met code 80? Twee jaar na het behalen van het motorrijbewijs of als je voor die tijd de leeftijd van 24 jaar hebt bereikt, vervalt code 80.